MotMot gallery – Electron Breda

MotMot gallery

MotMot gallery verkoopt actueel werk van professionele kunstenaars & ontwerpers die een relatie hebben met de regio Breda. MotMot selecteert op kwaliteit en actualiteit. Naast een wisselende exclusieve selectie in de White cube vind je in het café nog meer kunst en ontwerp van regionale bodem. Naast gallery is MotMot ook de plek om te lunchen, borrelen, even bij te praten of even je laptop open te klappen. Er is genoeg wifi en zitplek voor iedereen. Door de glazen wand kijk je de makershal in, de plek waar kunstenaars en ontwerpers ruimte om niet huren: op voorwaarde dat zij aanspreekbaar zijn voor het publiek dat hier ook nieuwsgierig rondloopt; kunnen zij gratis in de makershal werken.

MotMot gallery ondersteunt makers in de ontwikkeling van hun beroepspraktijk én in de versterking van hun positie door hen een verkooppodium te bieden en werk zichtbaar te maken voor een groter publiek. Naast het vaste programma worden er samen met cultuurcollega’s presentaties, bijeenkomsten en events georganiseerd.

Voor de officiële opening trapt MotMot gallery af met de tentoonstelling FIRST OF ALL (#FIRSTOFALL) vernoemd naar de gelijknamige internet meme. Behalve dat deze vier geselecteerde kunstenaars in de White cube een band hebben met Breda, hebben ze bijzondere interesse voor de werking van media en communicatie, de grenzen van de openbare ruimte, ontwikkeling van onze samenleving en massacultuur.

Openingstijden MotMot gallery:
di t/m za : 10:00 – 18:00 | zo: 12:00 – 18:00

Bezoekadres MotMot gallery:
Belcrumweg 19 | 4815HA Breda

Yasser Ballemans

“Carnaval kenmerkt zich door een combinatie van humor, irrationaliteit en maatschappijkritiek – een combinatie die mij altijd heeft aangesproken, die ik ook in mijn werk zoek. Voor mij liggen carnaval en kunst dan ook heel natuurlijk in elkaars verlengde.”

Yasser Ballemans onderzoekt of kunst een vanzelfsprekende, functionele rol kan spelen binnen onze huidige samenleving. Rituelen en feesten, in het bijzonder carnaval, hebben zijn interesse. Yasser gelooft dat kunst bij uitstek in staat is onze rituele beleving te verdiepen. Hij groeide op in Breda (Kielegat) en studeerde daar in 2005 af aan AKV | St. Joost.

Daniel Wesseik

“Ik vind het leuk om werelden en personages te maken die variëren van zwart-wit en overvloedig in detail en textuur, tot kleurrijk, plat en iconisch.”

Daniel Wesseik combineert verhalende en surrealistische motieven.  Zijn werk was internationaal te zien in tentoonstellingen, op filmfestivals en werd gepubliceerd in verschillende magazines. Wesseik’s stijl kenmerkt zich door zijn rake karakter ontwerpen, visueel aansprekende beelden en humor.De Israëlische animator, animatieregisseur en illustrator voltooide zijn masteropleiding Animatie aan AKV | St.Joost (2016) en woont en werkt in Breda (Electron).

Wencke Nilsson

“De tegenstrijdigheid van verwachtingen met de werkelijkheid, zorgt voor wrijving.”

Wencke Nilsson is geboeid door het verschijnsel van trend forecasting. De praktijk van trend forecasting wordt gestuurd door ontelbare factoren.  Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het van steeds grotere invloed is op ons leven. Het is de onzichtbare hand die onze keuzes verfijnt, voordat we zelfs maar weten dat we een keuze maken. Wencke studeerde Lifestyle & Design aan Willem de Kooning Academie (2014), woont en werkt vanuit haar studio in de koepelgevangenis in Breda.

 

ROBENROBIN

“We hopen dat na het lezen van ons boek het halen van een frietje, het wachten bij de chinees, of een nachtelijk bezoek aan de dönertent nooit meer hetzelfde zal zijn.”

In hun onderzoeksproject genaamd Designeria, kijken ze met de bril van grafisch ontwerpers naar het onontgonnen domein van cafetaria’s, dönerzaken en eethuisjes. Ze brengen het fenomeen van de Matrassenstunter, Sleutelkoning en Verfwereld in kaart, kijkend naar de overeenkomsten in typografie, taalgebruik, illustratie, animatie en objecten. En hun gelijknamige bundel van columns is een feest der herkenning voor ontwerpers. De twee jeugdvrienden uit Terheijden studeerden in 2017 af aan AKV | St. Joost.

 

Vanaf 8 juli: Tom L'Istelle

“Als ik over straat loop komen levenloze objecten tot leven. De glasbak op de hoek van de straat verandert in een breed glimlachende robot en een meterkast transformeert in een fabriek met regenboogafvoer.”

Vanaf 8 juli neemt Tom L’Istelle plaats in de White cube. Opening 14:00 uur in MotMot gallery.

There's plenty more where that came from

Naast een wisselende selectie in de white cube, vind je in het café een continue wisselend aanbod van kunst en ontwerp van regionale bodem. Onze galeriehouder Michiel selecteert de objecten en kijkt altijd uit naar nieuw werk van jonge veelbelovende makers. Ook adviseert hij bij de inrichting van kantoorgebouwen, studio’s, en huizen. Wil je meer weten? Vraag het Michiel of zoek ons op in de gallery!