MotMot gallery – Electron Breda

MotMot gallery

MotMot gallery verkoopt actueel werk van professionele kunstenaars & ontwerpers die een relatie hebben met de regio Breda. MotMot selecteert op kwaliteit en actualiteit. Naast een wisselende exclusieve selectie in de White Cube vind je in het café nog meer kunst en ontwerp van regionale bodem. Behalve galerie, is MotMot ook de plek om te lunchen, borrelen, even bij te praten of je laptop open te klappen. Er is genoeg wifi en zitplek voor iedereen. Door de glazen wand kijk je onze makershal in, de ruimte waarvan kunstenaars en ontwerpers gratis gebruik kunnen maken, op voorwaarde dat zij aanspreekbaar zijn voor het publiek dat hier ook nieuwsgierig rondloopt.

MotMot gallery ondersteunt makers in de ontwikkeling van hun beroepspraktijk én in de versterking van hun positie door hen een verkooppodium te bieden en werk zichtbaar te maken voor een groter publiek. Naast het vaste programma worden er samen met cultuurcollega’s presentaties, bijeenkomsten en events georganiseerd.

Tom l’Istelle – THINK INSIDE THE BOX
MotMot gallery: WHITE CUBE
16 december 2018 t/m 03 februari 2019

Special events:

  • 11 januari Nieuwsjaarsborrel Electron

  • 3 februari finissage

 

16 december 2018 – 03 februari 2019

Tom l’Istelle (Nijmegen, 1986) studeerde in 2012 af aan AKV St. Joost (Beeldende Kunst) en hij had zijn atelier jarenlang in Electron. Oorspronkelijk opgeleid als grafisch en media vormgever, tegenwoordig werkt Tom voornamelijk aan sculpturen bestemd voor plaatsing in de openbare ruimte. In zijn karakteristieke beeldtaal komen motieven als natuur, techniek en fabelachtige karakters steeds terug.
Bij MotMot gallery toont Tom l’Istelle tekeningen, objecten en schilderijen vanuit zijn concept THINK INSIDE THE BOX: Het denken binnen kaders wordt door Tom spelenderwijs toegepast in zijn recent werk. Zo worden herkenbare figuren deels verstopt in kisten, of dringen monsters een lullig landschapsschilderij binnen.

”Voor mij komen (levenloze) objecten tot leven.” l’Istelle laat armen of benen uit willekeurige objecten steken, waardoor acuut een nieuwe gewaarwording bij de kijker wordt uitgelokt. Deze personificatie van objecten bevat een bepaalde lichtvoetigheid maar het belicht ook de meer zware thema’s van het leven… Eenzaamheid, angst en verwarring. Tom speelt met de suggestie die uitgaat van hetgeen wat verborgen is. En hij weet precies wat wel of niet werkt. Of beter gezegd: hij onderzoekt wat wel en niet werkt: “Het materiaalgebruik en de plaats in de (openbare) ruimte zijn bij mij bepalend voor de vorm, beeldtaal en boodschap naar de toeschouwer.” Daarom kreeg het werk ‘Bestemming Onbekend’ (een grote kist staan op 2 benen) uiteindelijk een ‘echte’ spijkerbroek aan. Net dát subtiele verschil zorgt ervoor dat de figuur iets meer menselijks – en dus vreemds – krijgt, dan bij een afwerking in kunststof.
Als multidisciplinair kunstenaar is Tom l’Istelle bekend met verschillende materialen, technieken, en de ambachten die daarbij horen. De laatste jaren zijn gips, hout, giethars, klei en brons steeds meer specialismen geworden. Daarin schakelt hij snel, en vrijwel alles kan naast elkaar bestaan.
“De White Cube is voor mij eigenlijk een heel vreemde plek om werk te laten zien, juíst vanwege die context. Maar de uitdaging om ‘inside the box’ te gaan sprak mij enorm aan… Ik zoek graag grenzen op, zowel van de kunstwereld, het artistieke maakproces, als van mijn eigen kunstenaarschap.” Door dicht bij zichzelf te blijven toont Tom durf, vertrouwend op zijn persoonlijke belevingswereld. Hij is zich bewust van, maar wordt niet afgeleid door de heersende opvattingen over en het discours binnen de beeldende kunst. Andersom geredeneerd laat hij zien dat vrolijke, figuratieve, aansprekende beelden niet alleen gedijen in een vluchtige wereld van massacultuur en -productie.

Check ook @tomlistelle op Instagram

Openingstijden MotMot gallery:
di t/m za : 10:00 – 18:00 | zo: 12:00 – 18:00

Bezoekadres MotMot gallery:
Belcrumweg 19
4815HA Breda

 

Also featured: Sjors Bosman

Fotograaf Sjors Bosman skateboardt al sinds zijn 13e. Met analoge, uit de heup geschoten fotografie onderzoekt hij op een verhalende manier de skatescene en de muziekwereld die daar omheen speelt. Hij stelt zich de vragen; wat voegt straatcultuur toe aan het ontwikkelen van je identiteit? Hoe ga je als groep met elkaar om? Hij geeft met zijn foto’s een ode aan deze bijzondere wereld; een wereld bestaande uit rauwe muziek, vallen en opstaan.

Sjors Bosman studeerde in 2016 af op AKV | St. Joost, in de richting fotografie.

There's plenty more where that came from

Naast een wisselende selectie in de white cube, vind je in het café een continue wisselend aanbod van kunst en ontwerp van regionale bodem. Onze galeriehouder Michiel selecteert de objecten en kijkt altijd uit naar nieuw werk van jonge veelbelovende makers. Ook adviseert hij bij de inrichting van kantoorgebouwen, studio’s, en huizen. Wil je meer weten? Vraag het Michiel of zoek ons op in de gallery!