MotMot gallery: Tom l’Istelle – THINK INSIDE THE BOX

16 december 2018 t/m 27 januari 2019

Zondag 16 december om 14:00 uur opent de tentoonstelling THINK INSIDE THE BOX van Tom l’Istelle. Tom zal samen met Gérard Dielemans van Beeldhouw Service Centrum Tilburg, vertellen over hun samenwerking, het runnen van een beeldhouw atelier en de processen van ontwerp, techniek en presentatie.

Tom l’Istelle (Nijmegen, 1986) studeerde in 2012 af aan AKV St. Joost (Beeldende Kunst) en hij had zijn atelier jarenlang in Electron.

Met karakteristieke beeldtaal en terugkerende motieven als natuurverschijnselen, machines en fabelachtige karakters probeer ik jeugdige fantasieën en kinderlijke onbevangenheid bij de toeschouwer te stimuleren. Als ik over straat loop komen levenloze objecten tot leven. De glasbak op de hoek van de straat verandert in een breed glimlachende robot en een meterkast transformeert in een fabriek met regenboogafvoer. Ik laat publiek weer in contact komen met de kinderlijke naïviteit en grenzeloze dromen en fantasieën, die bij het volwassen worden steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. De White cube is voor mij eigenlijk een heel vreemde plek om werk te laten zien, juíst vanwege die context. Maar de uitdaging om ‘inside the box’ te gaan sprak mij enorm aan.”

Bij MotMot gallery toont Tom l’Istelle tekeningen, objecten en schilderijen vanuit zijn concept THINK INSIDE THE BOX.

Openingstijden MotMot gallery:
di t/m za : 10:00 – 18:00 | zo: 12:00 – 18:00

Bezoekadres MotMot gallery:
Belcrumweg 19, 4815HA Breda

MotMot gallery toont en verkoopt actueel werk van professionele kunstenaars & ontwerpers die binding hebben met de regio Breda. MotMot selecteert op kwaliteit en actualiteit en zet zich in voor duurzame samenwerkingen tussen galerie, maker en publiek. Naast een wisselende selectie in de white cube, vind je in het café een continue wisselend aanbod van kunst en ontwerp van regionale bodem.

De makers worden ondersteund in de ontwikkeling van hun beroepspraktijk en in de versterking van hun positie, door hen een (verkoop)podium te bieden en het werk zichtbaar te maken voor een breed publiek. Naast het lopende programma van MotMot gallery, worden er in samenwerking met andere partijen presentaties, bijeenkomsten en events georganiseerd. Een link met de regio, stad en buurt is steeds het uitgangspunt.