Crowdfunding Gerrit de Morée

Direct naar de crowdfund pagina? Klik dan hier!

…Verstopt achter 14 lagen latex wisten we de monumentale wandschildering van Gerrit de Morée deels bloot te leggen. Een bijzonder en belangrijk kunstenaar voor Breda, én mede-oprichter van kunstacademie AKV St. Joost. Electron start een crowdfunding om dit monumentale werk uit 1958 te redden. Restaurateur John Post kan zich ontfermen over de restauratie van de wandschildering – het grootste, nog bestaande werk van de Morée. Een demonstratie van de complexe restauratie gaf John al op 18, 19 en 20 mei.

De kleinzoon van Gerrit de Morée, Patrick Horward, schenkt een aantal originele kunstwerken van zijn grootvader, in ruil voor donaties. Daarnaast zijn er nog tal van andere tegenprestaties, zoals rondleidingen tijdens de expositie, workshops, werk van grafische werkplaats RAAF en een uitnodiging voor de finissage.

Update 21 januari 2020
Na een slopende periode moest John Post zijn werkzaamheden definitief neerleggen. Daarmee begon de zoektocht naar een nieuwe restaurator met dezelfde passie en expertise. En die is gevonden! Gert van Zetten uit Nijmegen is vorige week verder gegaan aan de muurschildering, met John Post aan zijn zijde.  De gemeente Breda heeft besloten toch een extra bijdrage te leveren aan de restauratie waardoor we naar 62%  schoten! 

Update 13 september 2018
We kunnen weer door! John is bijna hersteld van zijn blessure en restaureert weer verder aan de wandschildering. Iedere donatie maakt meer uren aan restauratie mogelijk. Tijdens de open monumentendagen was live te zien hoe John weer 12 uren kon werken aan de restauratie. Maar liefst vier werken zijn al verkocht en daarmee klimt de tussenstand naar 10%

Update 8 juni 2018
Eerder meldden wij dat onze restaurateur John Post kampt met een pijnlijke schouderblessure. Na bezoek aan een specialist is gebleken dat John helaas een gescheurde schouderspier heeft, waardoor zijn schouder geblokkeerd is. Als gevolg moet John zeker een maand rust houden, waarna hij therapie krijgt om zijn schouder weer te mobiliseren. Voor een restaurateur is het niet volledig kunnen gebruiken van zijn arm natuurlijk het vervelendste wat er is. Wij wensen John dan ook een voorspoedig herstel.

Wij blijven in nauw contact met John over de status van zijn gezondheid en we houden jullie uiteraard op de hoogte over verdere ontwikkelingen en de voortgang van het project.

Wil je de wandschildering zien, maak dan een afspraak om langs te komen; de kopse kant is namelijk niet regulier open voor publiek.

Bezoekadres Electron Kopse Kant:
Speelhuislaan 171 | 4815CD Breda