Crowdfunding Gerrit de Morée

Verstopt achter 14 lagen latex wisten we de monumentale wandschildering van Gerrit de Morée weer deels bloot te leggen. Een bijzonder en belangrijk kunstenaar voor Breda, én mede-oprichter van kunstacademie AKV St. Joost. Electron start een crowdfunding om dit monumentale werk uit 1958 te redden. Restaurateur John Post kan zich ontfermen over de restauratie van de wandschildering – het grootste, nog bestaande werk van de Morée. Een demonstratie van de complexe restauratie geeft John op 18, 19 en 20 mei. De kopse kant van Electron is in de weekenden van 12:00 tot 17:00 opengesteld voor publiek.

De kleinzoon van Gerrit de Morée, Patrick Horward, schenkt een aantal originele kunstwerken van zijn grootvader, in ruil voor donaties. Daarnaast zijn er nog tal van andere tegenprestaties, zoals rondleidingen tijdens de expositie, workshops, werk van studio RAAF en een uitnodiging voor de finissage.

Het Stadsarchief, het Stedelijk Museum Breda en de gemeente (afdeling erfgoed) zijn ook betrokken bij deze presentatie van het leven van de Morée. We kunnen alle hulp gebruiken om dit werk in ere te herstellen! Doneren voor de crowdfunding kan hier.

Openingstijden Electron Kopse Kant – Tentoonsteling Gerrit de Morée
vrij, za, zo: 12:00 – 17:00

Bezoekadres Electron Kopse Kant:
Speelhuislaan 171 | 4815CD Breda