24-03-2017 

Theaterparty Untitled

theater party & is-jouw-bed-ook-niet-iets-voor-mij show

 

Untitled, 2017

Nineties Productions | Paradiso Melkweg Productiehuis

 

Hello everybody, welcome!

This is a show, this is a party that could also be a political party.

We will present to you the past, the future and the present.

We have some interesting guests, ‘cause it wouldn’t be a party without any.

And you’re the audience, but you’re also not the audience.

You’re our guests and therefore you are the party.

Grab a beer & sing along!”

 

Onze samenleving gelooft niet meer in oude idealen en grote verhalen. We nuanceren ons te pletter en proberen afstand te nemen van iedereen die meent de waarheid in pacht te hebben. Na alles met cynisme onderuit te hebben gehaald, denken we nu: “ieder z’n eigen ding”. Langzaam drijven we op onze wrakstukken steeds verder uit elkaar. Te midden van angst voor chaos en een teveel aan keuzes, dobbert onze lamgeslagen samenleving rond. Hoe komen we verder zonder land in zicht? Hoe komen onze wrakstukken weer samen?

Met Untitled, 2017 moedigt Nineties het publiek aan iets anders te doen dan de schouders op te halen. Om juist in deze ingewikkelde tijd toch stelling te nemen en niet bang te zijn deze later weer aan te moeten passen. Laten we samen een vloot bouwen, het onverenigbare verenigen, dan raken we vanzelf wel aan wal. Samen met het publiek proberen we de wereld van nu te duiden en koers te bepalen. Untitled, 2017 is een theater party die het midden houdt tussen een concert, theatervoorstelling, video art, beeldende kunst en een talkshow. Dit is niet de ver-van-mijn-bed show, maar de is-jouw-bed-ook-niet-iets-voor-mij show!

Treed binnen in een kakofonische wereld van performances, muziek, (historische) speeches, (live) videobeelden en interviews gespeeld en gemaakt door de muzikale spelers Yannick Noomen, Marius Mensink, Annelinde Bruijs en Lucas Kramer. Untitled, 2017 is de vierde voorstelling van Nineties Productions, bestaande uit Anne Maike Mertens, Yannick Noomen en Floor Houwink ten Cate. Eerder maakten zij Nineties: Live Your Life Like a Rave Machine (2013), Naar Bukowski (2015) en We Are Here (2016).

Credits:

Spel/muziek: Annelinde Bruijs, Lucas Kramer, Marius Mensink & Yannick Noomen | Regie: Anne Maike Mertens | Dramaturgie: Floor Houwink ten Cate | Vormgeving: Carmen Schabracq | Productie: Mara Aronson | Coproductie: Paradiso Melkweg Productiehuis. Ondersteund door Stadsschouwburg Amsterdam. Met dank aan Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Data: vrijdag 24 en zaterdag 25 maart 2017

Tijd: 21.00-23.00

Locatie: Kopse Kant van Electron, Speelhuislaan 171 te Breda

Prijs: €12,50 online ticketverkoop


Nineties Productions: www.ninetiesproductions.nl
Paradiso Melkweg Productiehuis: paradisomelkwegproductiehuis.nl

UNTITLED